Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Börzsönyi kirándulások

Kemence nem csak egy sütőipari eszköz, és Nagyoroszi nem csak egy jól megtermett oroszországi lakos, hanem két börzsönyi település. És mindkettőről indul egy-egy érdekes túraútvonal.

0 Tovább

Mit ne csinálj repüléskor?

Először is, ne aggódj (bármi miatt is akarnál aggódnál). Dőlj hátra az ülésedben és csináld azt, amit egy ismerősöm tett, mikor végre elrepült Amerikába: élvezd, fülig érő szájjal. Élvezd, a kilátást, hogy alhatsz, vagy azt az élményt, ahogy a több mint 40000 kilogramm (plusz utasok, üzemanyag miegymás) hipp-hopp a levegőbe emelkedik. Azért annak, aki nem hetente repül, ez egy izgalmas és különleges dolog, szóval élvezd!

0 Tovább

5+1 látnivaló Dél-Izlandon 1. rész

Izlandi utamon sok különlegességet láttam, de voltak visszatérő motívumok. Sok szép természeti látványosság, vízesés vízesés hátán és utazók a legkülönfélébb járművekkel. Most egy bejegyzés sorozatban a sziget különböző részeiről egy-egy vízesést, tengerpartot, valamilyen állatot, egy erdőt (vagy facsoportot), egy járművet és plusz egy érdekességet szedtem össze.

1 Tovább

Graz 2017 május

Graz. Egy tavalyi bejegyzésben már kilátásba helyeztem, hogy írok a tavaszi grazi hétvégémről. Nos, az ígért poszt szép szó, ha megírják úgy jó.
Graz osztrák város, tartományi székhely és az ország második legnépesebb városa. Szépen felújított, történelmi városközponttal és közvetlen Budapesti vonat-összeköttetéssel - minden este indul a Rába IC és este 11-re ott is van. (Menetrend, korlátozott számban vehető SparSchiene jegy és egyéb hasznos infók) Nekem ugyan a közvetlen összeköttetés három átszállást jelentett (itthon egy szakaszon vonatpótló busz volt sínkarbantartás miatt, tehát buszra majd vissza vonatra és az osztrák szakaszhoz érve is át kellett szállni egy ausztriai szerelvényre, csak úgy), de ezek nem okoztak problémát.

0 Tovább

Érdekes bécsi múzeumok

Bécs. Paloták, a császárság emlékei, cukrászdák. De nem csak ezek miatt érdemes a császárvárosba menni, hanem például a múzeumok miatt is. És köztük van nem egy, ami talán elsőre (vagy másodikra) nem jut eszünkbe Bécsről.

0 Tovább

hashtagutazas

blogavatar

Utazásaim, túrák és helyek, ahova szívesen utaznék. Nyomokban földrajzot tartalmazhat.

Rövidhírek, tweetek

Feedek

Legfrissebb bejegyzések

2024.04.25.
2024.04.23.
2022.04.22.

Ajánló

Kalandozások erre-arra: utazás mindenfelé a világban, pl. Kínába