Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5+1 látnivaló Észak-Izlandon

Izlandi utam bejegyzés sorozatának ötödik része, melyben a sziget különböző részeiről egy-egy vízesést, tengerpartot, valamilyen állatot, egy erdőt (vagy facsoportot), egy járművet és plusz egy érdekességet szedtem össze.

0 Tovább

Térképek Izlandról

https://drive.google.com/open?id=1XKErSVLj7CgfZ2uqKBlsK7MUC_rwvHfU&usp=sharingIzland sok tekintetben különbözik Magyarországtól. Például a népesség elhelyezkedésében, csapadékviszonyokban. Ezen jellegzetességekből néhányat most térképen mutatok be. Plusz egy térkép Reykjavík közösségi közlekedési hálózatáról.

0 Tovább

5+1 látnivaló Myvatn felé

Izlandi utam bejegyzés sorozatának negyedik része, melyben a sziget különböző részeiről egy-egy vízesést, tengerpartot, valamilyen állatot, egy erdőt (vagy facsoportot), egy járművet és plusz egy érdekességet szedtem össze. Ezúttal olyan fotókkal, amik a Myvatn-tó felé  kerültek a lencsém elé.

Egy vízesés: Goðafoss
Goðafoss. Elég sztenderd turista célpont, de mondjuk elég szép is. A monda szerint 1000 körül, a kereszténység felvétele után itt dobta a vízbe a régi istenek szobrait a vallásválasztásban döntő törvénymondó (Thorgeir Ljosvetningagodi). A Goðafoss is azt jelenti, hogy istenek vízesése.
Az 1. út kb. ötszáz méterre halad el a vízesés mellett, természetesen van külön parkoló.
5+1 Izland látnivalók

5+1 Izland látnivalók

Egy (tenger)part: Myvatn-tó
Mivel a Myvatn-tó a tengerparttól vagy 50 kilométerre fekszik, ezért ezen a környéken nem láttam a partot. Így magáról a Myvatn tóról, illetve annak a partjáról készült fotóval kell beérnetek. Cserébe látszanak a parton meredező vulkáni eredetű oszlopok, az út mögött pedig a lapos pajzsformák, szintén a vulkáni működés emlékei.

5+1 Izland látnivalók


Állat: bárányok
Bárányok. Azt bizton állíthatom, hogy Izlandon körbe (tehát az emberek által relatíve sűrűbben lakott részeken) mindenütt előfordulnak.
5+1 Izland látnivalók

5+1 Izland látnivalók

Egy erdő/fák: útszéli pihenő
Néhány fenyőfácska egy útmenti pihenőnél. Az út mentén általában amúgy ennyi fa sincs.

5+1 Izland látnivalók

Egy jármű: expedíciós teherautó
Egyesek nem elégedtek meg egy sima ötszemélyes személyautóval az utazáshoz. Azért egy ekkorra monstrum nyilván a környezetet is jobban terheli.
5+1 Izland látnivalók

+1: akol
Két régi juhakol. Myvatntól még jóval keletre, az országút mellett áll két régi, félig földbe épített, hosszúkás házikó. A Hjarðarhagi farm volt a hely neve, és az országút építésekor lebontották a többi ötöt. A maradék már műemlékvédelem alatt áll és szabadon megtekinthető.5+1 Izland látnivalók

5+1 Izland látnivalók

Jövő héten Észak(-Nyugat) Izland jön.

0 Tovább

5+1 látnivaló Kelet-Izlandon

Izlandi utam bejegyzés sorozatának harmadik része, melyben a sziget különböző részeiről egy-egy vízesést, tengerpartot, valamilyen állatot, egy erdőt (vagy facsoportot), egy járművet és plusz egy érdekességet szedtem össze.

0 Tovább

5+1 látnivaló Dél Izlandon 2. rész

Izlandi utam bejegyzés sorozatának második része, melyben a sziget különböző részeiről egy-egy vízesést, tengerpartot, valamilyen állatot, egy erdőt (vagy facsoportot), egy járművet és plusz egy érdekességet szedtem össze.

0 Tovább

hashtagutazas

blogavatar

Utazásaim, túrák és helyek, ahova szívesen utaznék. Nyomokban földrajzot tartalmazhat.

Rövidhírek, tweetek

Feedek

Legfrissebb bejegyzések

2024.04.25.
2024.04.23.
2022.04.22.

Ajánló

Kalandozások erre-arra: utazás mindenfelé a világban, pl. Kínába