Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szlovén-Olasz út, 2. rész: Olaszországban

2018-ban voltam a szlovén tengerparton és Északkelet-Olaszországban két barátommal. Pár emlék arról az útról.

Trieszt Ausztria, majd az Osztrák-Magyar Monarchia fontos kikötője, a második világháború után pedig 1954-ig szabad város. Vagyis nem tartozott sem Olaszországhoz, sem Jugoszláviához (a két akkori szomszédhoz).

Mind az osztrák korszaknak, mind a szabad városi státusznak van még nyoma. Előbbinek épületekben, utóbbinak egyes lakosok érzelmeiben, vagy néhány ablakon a néhai státuszt visszakövetelő feliratokban.

0 Tovább

Albánia 2. rész: Kruja

A mai úticél Kruja (Kruje vagy még Krujë). Van ott egy vár, meg egy bazár. Valamint, a mai nap igazán elkezdünk ismerkedni a helyi távolsági közlekedéssel. Előző nap megtudtuk, hogy a Skekki Demokratin térről megy busz, elvileg 20-30 percenként. Ott is áll egy nagy, kb. 40 személyes busz, pár utas már van is rajta.

0 Tovább

Szlovén-Olasz út, 1. rész

Pár éve, 2018 októberében, két barátommal elutaztunk egy hosszú hétvégére. A szlovén és az olasz tengerpart, valamint az Isonzo vidékét néztük meg. Ebben a bejegyzésben az út szlovéniai részéről írok.

Megjegyzés: miután megírtam ezt a bejegyzést rájöttem, hogy anno már írtam róla. De most már, kiteszem ezt. Ráadásul, anno nem is írtam le a koperi élményeim. Most ezt is olvashatjátok.

0 Tovább

Érkezés Albániába

Itt a tavasz, a (hosszú) téli szünetnek vége. Albániában jártam egy barátommal, a következő napokban erről az útról (is) olvashattok.

Frissítés, 2022 április 7: kiegészítettem (beforgatott képekkel a bejegyzést.)

Az éjszakai vonattal mentünk Belgrádból Barba, a Montenegrói tengerpartra. Az előző mondatban mondjuk az éjszakai felesleges szószaporitás, mert jelenleg naponta csak egy vonat megy a szerbiai fővárosból Montenegróba. A koronavírus előtt volt egy nappali járat is, de az jelenleg nem jár. Gondolom, a kisebb kihasználtság miatt (bár a mi hálókocsinkban voltak bőven utasok).

A hálókocsi a MÁV-os verziókhoz hasonló. Van hat-, négy- és kétágyas fülke is. Kívül mondjuk a kocsit graffitik díszítették, belül lepukkant volt, de megfelelt a célnak. Az ágynemű teljesen rendben volt, a konnektorban pedig volt áram.

0 Tovább

Téli szünet

 A Karácsony, családdal töltött idő és a pihenés okán most szünetet tart a blog kb. január közepéig. Szóval mindenkinek Boldog Karácsonyt és élményekben, utazásban gazdag újévet!

És itt addig van néhány kép, csak úgy.

fotók

Kilátás a Gerlizten tetejéről, kb. 1900m magasságból. Itt fent könnyen lehet 60 cm hó is.

fotók

Kacsák az egyik gerlitzeni sífelvonó állomásán. Gondolom, úgy voltak vele az üzemeltetők, hogy miért ne?

fotók

Egy kis izlandi nyelvlecke Keflavik repteréről, Izlandról.

Viszlát január közepén! Talán egyszer még felveszem a fonalat:)

0 Tovább

hashtagutazas

blogavatar

Utazásaim, túrák és helyek, ahova szívesen utaznék. Nyomokban földrajzot tartalmazhat.

Rövidhírek, tweetek

Feedek

Legfrissebb bejegyzések

2024.04.23.
2022.04.22.

Ajánló

Kalandozások erre-arra: utazás mindenfelé a világban, pl. Kínába