Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Graz 2017 május

Graz. Egy tavalyi bejegyzésben már kilátásba helyeztem, hogy írok a tavaszi grazi hétvégémről. Nos, az ígért poszt szép szó, ha megírják úgy jó.
Graz osztrák város, tartományi székhely és az ország második legnépesebb városa. Szépen felújított, történelmi városközponttal és közvetlen Budapesti vonat-összeköttetéssel - minden este indul a Rába IC és este 11-re ott is van. (Menetrend, korlátozott számban vehető SparSchiene jegy és egyéb hasznos infók) Nekem ugyan a közvetlen összeköttetés három átszállást jelentett (itthon egy szakaszon vonatpótló busz volt sínkarbantartás miatt, tehát buszra majd vissza vonatra és az osztrák szakaszhoz érve is át kellett szállni egy ausztriai szerelvényre, csak úgy), de ezek nem okoztak problémát.

0 Tovább

Érdekes bécsi múzeumok

Bécs. Paloták, a császárság emlékei, cukrászdák. De nem csak ezek miatt érdemes a császárvárosba menni, hanem például a múzeumok miatt is. És köztük van nem egy, ami talán elsőre (vagy másodikra) nem jut eszünkbe Bécsről.

0 Tovább

Múzeumok Izland körül

Az izlandi utunkon a rengeteg vízesés, szikla és gyönyörű táj mellett az épített környezetet is megcsodáltuk. Mai épületeket épp úgy, mint régieket. Sőt, olyan mai épületeket is, amelyek korábbi idők épületeiről és embereiről szóltak. Szóval, voltunk múzeumokban is.

0 Tovább

Lappföld (2009)

2009-ban Finnországban, Tamperében töltöttem fél évet Erasmussal. Az azóta bezárt blogol.hu szolgáltatónál futott egy blogom mustamakkara név alatt. Ez az írás -némi stílusbeli javítással- onnan való.

Évekkel ezelőtti Finnországi tartózkodásom idején részt vettem egy hétvégi utazáson az egyetemmel, mikor Kolariba mentünk volna. Én legalábbis odaindultam volna, mert a túra Kolari-Lappföldnek volt meghirdetve. Aztán kiderült, hogy nem pont oda, hanem kicsit még északabbra. Vagyis, azt hiszem, közigazgatásilag ez is Kolari, csak nem az a része, amit a Google Maps Kolari címszó alatt (a finn- svéd határnál) mutat. Szóval, turisztikai szempontból Yllästunturi (hegy)-hez utaztunk. Ez egy hétszáz méter feletti hegy és sícentrum.

1 Tovább

Utazni kéne

Kedvet kaptam egy újabb utazáshoz, valami olyasmihez, mint volt két éve Salzburg vagy Krakkó. Kinézek egy úticélt, ami egy éjszaka alatt elérhető vonattal vagy busszal, érdekel és még nem jártam ott. És egy péntek-vasárnapon megnézem az adott várost, környéket.

0 Tovább

hashtagutazas

blogavatar

Utazásaim, túrák és helyek, ahova szívesen utaznék. Nyomokban földrajzot tartalmazhat.

Rövidhírek, tweetek

Feedek

Ajánló

Kalandozások erre-arra: utazás mindenfelé a világban, pl. Kínába